Рецепти

Голяма част от продуктите в търговската мрежа на България са пълна химия и са практически отровни. Много от сирената и кашкавалите в България съдържат отровните трансмазнини, предимно за да може производителите да произвеждат по – евтино крайния продукт. За съжаление когато купуваме продукти, като сосове, салами, сирена, кашкавали или краве масло, не можем да сме сигурни какво всъщност консумираме. Държавния контрол е нищожен, а производителите винаги намират начини да прескочат нормите за здравословна храна. Понякога единствения начин да сме сигурни какво ядем е да си го направим сами. Това всъщност се оказва, че не е толкова трудно и много от продуктите, които използваме могат да се произведат в домашни условия. За това редом с всички съвети за здравословно хранене и здравословен живот, ще представяме и рецепти за това как можете сами да си приготвите вкусотиите за домашната трапеза.

Домашно незряло сирене – след като свикнете малко с правенето на сиренето, ще се убедите, че доста лесно се прави неузрялото сирене. Чудесен заместител на купешкото сирене.

Домашно фъстъчено масло – пригответе си сами домашно фъстъчено масло. Много е полезно и доста вкусно. А като е приготвено удома, знаете точно какви съставки са използвани и не рискувате с купешките химии.